Yargıtay; Şüphe Üze...
 

Yargıtay; Şüphe Üzerine İş Akdi Feshedilemez

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
409 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

İrtibatlı ve İltisaklı olduğu gerekçesiyle iş akdi feshedilen Elektronik Mühendisinin açtığı davada Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı.

Yerel Mahkeme(..iş mahkemesi), olayı şüphe feshi kapsamında değerlendirerek, işe iade davası açan çalışanın, stratejik öneme sahip bir kurumda çalışması nedeniyle, kurumun şüphelendiği çalışanıyla çalışmakta zorlanamayacağından işe iade talebini reddetti.

Çalışanının kararı temyizi üzerine Yargıtay 22. Hukuk Dairesi red kararını bozarak yol gösterici emsal bir karar verdi.Yüksek Mahkeme, işverenin yükümlülüklerine işaret ettiği kararında,

'….davalı işveren tarafından, fesih kararının dayanağını teşkil eden tüm delillerin dosyaya sunulmadığı anlaşılmaktadır. İlk derece Mahkemesi tarafından da, davalı işveren vekilince bu yönde talepte de bulunulmasına rağmen, şüpheyi haklı kılacak güçte somut delillerin varlığı araştırılmamıştır. Bu konuda davalı işverenden feshe dayanak tüm delillerini sunması istenerek, adli makamlardan, Emniyet ve istihbarat kuruluşlarından davacının terör örgütü ile bağlantısı, irtibat ve iltisakı olup olmadığı sorularak ve varsa taraf tanıkları dinlenilerek, feshin haklı yada geçerli nedene dayanıp dayanmadığı hususunun açıklığa kavuşturulması ve sonucuna göre karar verilmesi gerekmektedir. Eksik incelemeyle yazılı şekilde hüküm kurulması hatalı olduğu…' ifadelerine yer verdi.

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi 26.09.2017 tarihli, 2017/38645 Esas. , 2017/19303 Karar.


   
Alıntı
Konu Etiketleri

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

İzin verilen maksimum dosya boyutu 1MB

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: