Bank Asya, Kimse Yok Mu Derneğine Bağış ve Cihan Medya Ödemesine Dair İdare Mahkemesi kararı

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
489 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

Bank Asya hesabı, Kimse Yok Mu Derneğine Bağış ve Cihan Medya Ödemesine Dair kriterlerin olduğu dosyada Ankara 22. İdare Mahkemesi göreve iade talepli açılan davanın reddine karar vermiştir.

Karardan;

Davacının,Bank Asya'daki hesabına, örgüt liderinin talimatından sonraki süreçte;
14/11/2014, 04/12/2014, 26/01/2015 tarihlerinde para yatırdığı, 08/01/2014, 30/01/2015, 07/05/2015 tarihlerinde ise katılım hesabı açtığı ve para yatırdığı, dolayısıyla örgüt liderinin talimatına uygun şekilde hareket ettiği anlaşıldığından davacının anılan örgütle iltisak ve irtibatının olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Ayrıca davacının,FETÖ/PDY'ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneğine sms ile para gönderdiği, örgüte aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle TMSF'ye devredilen Cihan Medya Dağıtım A.Ş.'ye ödeme bilgisinin bulunduğu dosya içeriğinden anlaşılmıştır.
Davacı hakkındaki tespitler, yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri ve açıklamalar doğrultusunda değerlendirildiğinde; davacının örgüt liderinin talimatına uygun şekilde Bank Asya'ya para yatırdığı anlaşıldığından yukarıda açıklandığı üzere FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatı olduğu açıktır.
Davacı FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatı olduğundan bahisle Kanun Hükmünde Kararnameye ekli listeyle kamu görevinden çıkarılmış olup, yukarıda detaylı şekilde açıklandığı üzere davacının FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatı sabit olduğundan, kamu görevine iade edilmesi talebiyle Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na yaptığı başvurunun reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır.


   
Alıntı
Konu Etiketleri

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: