Beraat kararının göreve iade kararına doğrudan etki etmesi ve irtibat ve iltisak yönünden ayrıca inceleme yapılmaması

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
1,063 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Gönderiler: 2279
Illustrious Member Admin
Konu başlatıcı
 

Bugüne kadar yaptığım paylaşımlarda ceza yargılaması veya soruşturması sonucunda beraat edenler ya da takipsizlik kararı alanlar ile haklarında adli soruşturma olmayanların göreve iade edileceklerini savundum, savunmaya devam ediyorum, her ne kadar şu anda bu doğrultuda uygulama olmasa da Danıştay veya AYM kararı ile uygulamanın bu yönde şekilleneceğini düşünüyorum, aşağıda yer alan BİM kararı savunduğum görüş doğrultusunda verilmiştir, ilgilinin ceza yargılaması sonucunda beraatine karar verilmesi göreve iade kararında doğrudan etkili olmuştur, İRTİBAT VE İLTİSAK YÖNÜNDEN AYRICA İNCELEME YAPILMAMIŞTIR. 

Bank Asya hesabı nedeniyle görevi sona erdirilen araştırma görevlisinin işlemin iptali amacıyla açtığı davanın İdare Mahkemesince reddine karar verilmesi üzerine ilgili tarafından kararın bozulması için yapılan İSTİNAF TALEBİNİN ANKARA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ 4. İDARİ DAVA DAİRESİNCE KABULÜNE VE İLGİLİNİN GÖREVE İADESİNE KARAR VERİLMİŞTİR. 

Önemli nokta; İLGİLİNİN CEZA YARGILAMASI SONUCUNDA BERAAT ETMESİ BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KARARINDA ETKİLİ OLMUŞTUR, BERAAT KARARINA ATIF YAPILMIŞ, AYRICA BANK ASYA HESAP HAREKETLERİ İRTİBAT VE İLTİSAK YÖNÜNDEN İNCELENMEMİŞTİR.

https://www.hukuksalyardim.net/bim-karar1/

https://www.hukuksalyardim.net/bim-karar2/

https://www.hukuksalyardim.net/bim-karar3/

 
Gönderildi : Haziran 3, 2020 9:21 pm
Konu Etiketleri

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

İzin verilen maksimum dosya boyutu 1MB

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: