İltisaklı okula çoc...
 

İltisaklı okula çocuk gönderme, gazete ve dergi aboneliği, sendika ve dernek üyeliği, dijital materyallerde müzahir videoların olması ile dini içerikli sohbetlere katılmanın üyelik açısından yeterli olamayacağına dair Yargıtay kararları

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
290 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

Sanığın çocuğunu örgüte müzahir okula göndermesinin ve zaman gazetesi aboneliğinin örgütsel faaliyet kapsamında kabul edilemeyeceğinin gözetilmemesi, Kanuna aykırı, sanık ve müdafiinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebeplerden dolayı CMK'nın 302/2. maddesi uyarıca BOZULMASINA” ( 16. Ceza Dairesi 06.03.2019 tarih 2018/6904 E, 2019/1512 K.)

“Temyiz talebinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi;
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre, sanıkların çocuklarını örgüte müzahir okula göndermesinin, sanıklardan ...’in Zaman gazetesine, Sızıntı ve Aksiyon dergilerine aboneliğinin bulunması örgütsel faaliyet olarak kabul edilemeyeceği belirlenerek yapılan incelemede;..” (16. Ceza Dairesi 2019/529 E. , 2019/5885 K.)

“örgütün nihai amacını bildiği, örgütle organik bir bağ kurarak hiyerarşisine dahil olduğu yönünde herhangi bir delil bulunmayan sanığın, 2013 yılı öncesinde olmak üzere birkaç kez de bu tarihten sonra örgütün dini sohbet toplantılarına katılmak, derneklere üye olmak, örgüt tarafından çıkarılan gazetelere gerçek ismiyle abone olmak ve çocuklarını örgüte müzahir olması nedeniyle kapatılan okula göndermekten ibaret eylemlerinin, sanığın konum ve kişisel özellikleri de nazara alındığında sempati boyutunu aşan, örgüt üyesi olduğunu ispat etmeye yeterli örgütsel faaliyetler kapsamında değerlendirilemeyeceği gözetilerek, beraati yerine yazılı şekilde mahkumiyetine karar verilmesi;Kanuna aykırı, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı BOZULMASINA,” ( 16.Ceza Dairesi 20.03.2018 tarih 2017/4012 E. ,2018/755 K.)

“ayrıca "...Sanığın çocuklarının Milli Güvenliğe tehlike oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu için 667 sayılı KHK'nın 2. maddesi ile kapatılan örgüte müzahir Anafen okulunda eğitim gördükleri.." yazılmak suretiyle yasal olmayan gerekçeye yer verilmesi, Kanuna aykırı olup sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün bu sebepten dolayı BOZULMASINA” (16. Ceza Dairesi 25.12.2018 tarih 2018/4145 E. , 2018/5413 K.)

“ örgüte müzahir sendika üyesi olduğu, bu sendikada bir süre iş yeri temsilciliği yaptığı, yine kendisinden ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesinde de FETÖ elebaşına ait videolara rastlanan sanığın eyleminin; savunması, konum ve kişisel özellikleri dikkate alındığında sempati ve iltisak boyutunu aşan, örgüt üyesi olduğunu ispat etmeye yeterli örgütsel faaliyetler kapsamında değerlendirilemeyeceği gözetilerek beraatı yönünde hüküm kurulması gerekirken yazılı şekilde mahkumiyetine karar verilmesi,.. Kanuna aykırı, sanık müdafiilerinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebeplerden dolayı BOZULMASINA” (16. Ceza Dairesi 2018/4678 E. , 2019/2059 K.)


   
Alıntı

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

İzin verilen maksimum dosya boyutu 1MB

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: