Meslekten ilişik ke...
 

Meslekten ilişik kesme işleminin iptaline dair

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
148 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

Karardan;

Olayda; davacı hakkında, davalı idare ve UYAP kayıtları üzerinde yapılan sorgulamada, 22.03.2019 tarihi itibariyle terör örgütleri kapsamında adli soruşturma geçirdiğine dair herhangi bir kayda rastlanılmadığı, adli sicil ve arşiv kaydının bulunmadığı, ancak, PBS. Net sisteminde FETÖ/PDY kapsamında devam eden bir adet idari soruşturma kaydının bulunduğu, diğer taraftan, davacı hakkında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ihbar hattına, “davacının FETÖ/PDY örgütü ile irtibatlı olduğu, örgütün evlerinde kaldığı, halen evli bulunduğu B.V. ile örgüt içerisinde evlendikleri” yönünde ihbarda bulunulması üzerine Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, davalı idarece ise idari yönden davacı hakkında soruşturma yapıldığına ilişkin beyanda bulunulmadığı gibi konuya ilişkin bilgi ve belgenin de dosyaya sunulmadığı anlaşılmaktadır.

Bu durumda; aday memur olan davacı hakkında, davalı idare ile UYAP kayıtları üzerinde yapılan sorgulamada, davacının, 22.03.2019 tarihi itibariyle terör örgütleri kapsamında adli soruşturma geçirdiğine dair herhangi bir kayda rastlanılmadığı, adli sicil ve arşiv kaydının bulunmadığı, diğer taraftan, ihbar üzerine, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda da, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olduğu, adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumu ve göreve devamsızlığı tespit edildiğine ilişkin somut bilgi ve belgenin de dosyaya sunulmadığı anlaşılmakla, davacının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 56. maddesi uyarınca, polislik mesleğinden ilişiğinin kesilmesine ilişkin 09.01.2019 tarih ve ……. sayılı İçişleri Bakanlığı işleminde usule ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmaktadır.

Açıklanan nedenlerle; dava konusu işlemin iptaline, aşağıda dökümü yapılan 247,60 TL yargılama gideri ile karar tarihinde yürürlükte bulunan ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 1.362,00 TL vekalet ücretinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta ücretinin karar kesinleştikten sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi’ne istinaf yolu açık olmak üzere, 30/10/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

ERZURUM

1. İDARE MAHKEMESİ

ESAS NO : 2019/…

KARAR NO : 2019/…

 

Bu konu 3 yıl önce tarafından hukuksalyardim tarihinde düzenlendi

   
Alıntı
Konu Etiketleri

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: