Ankara 21. İdare Ma...
 

Ankara 21. İdare Mahkemesi Dava Red Kararı

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
593 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

Karar gerekçesinden;

Bu kapsamda, dava dosyasında yer alan bilgi ve belgeler ile UYAP üzerinden resen yapılan araştırmada, davacının, FETÖ/PDY terör örgütüyle bağının (mensubiyeti, iltisakı veya irtibatının) olup olmadığı hususunun incelenerek değerlendirilmesinden,
- .Ağır.... Ceza Mahkemesi'nin sayılı kararı ile davacının silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediğinden bahisle hapis cezası ile cezalandırıldığı, anılan karara karşı yapılan istinaf başvurusu neticesinde İzmir Bölge Adliye Mahkemesi ...C.Dairesi'nin ..... sayılı kararıyla, davacının eylemlerinin örgüt sempatizanı boyutunda kaldığı, üzerine atılı bulunan terör örgütü üyeliği suçunu işlediği yönünde, mahkumiyetini gerektirir, her türlü şüpheden arındırılmış, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gereğince mahkumiyeti yönündeki kararın kaldırılarak beraatine karar verildiği görülmektedir.
- Anılan Mahkeme kararının tetkikinden, davacının, elkonulan dijital materyallerinde, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen'e ait ".ibareli.... raporun bulunduğu, kendisine ait harddisk içerisinde .adetten... fazla Fethullah Gülen'in vaaz videolarının tespit edildiği, örgütün sohbet adı altındaki toplantılarına katıldığı ve sohbetlere katıldığına yönelik kısmi ikrarının da bulunduğuna dair tespitlerin yapıldığı görülmüştür.
- Davacı hakkında yapılan ceza yargılaması esnasında bilgisine başvurulan kişiler tarafından, davacının örgüt ile irtibat içerisinde olduğunun beyan edildiği görülmüştür.
- Davacı hakkında, örgütsel etkinlik ve eylemelere katıldığı ve örgütle irtibatının olduğu yönünde sosyal çevre bilgisinin bulunduğuna dair Kurumu tarafından yapılan değerlendirmenin bulunduğu görülmüştür.
Bu durumda, Mahkememiz tarafından, yukarıda yer verilen tespitlerin incelenip değerlendirilmesinden, davacının FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile en az irtibat ve iltisak düzeyinde bağı bulunduğu sonuç ve kanaatine varılmış olup bu haliyle Anayasamızda yer verilen sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği anlaşılan davacının, Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesine ekli liste ile kamu görevinden çıkarılmasından sonra kamu görevine iadesi istemiyle Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonuna yaptığı başvurunun reddine dair dava konusu işlemde hukuka aykırılık görülmemiştir.


   
Alıntı

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: