Ankesörlü veya sabit telefonlardan ardışık aranma iddiasına dair beraat kararı

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
369 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Gönderiler: 2279
Illustrious Member Admin
Konu başlatıcı
 

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi 2018/223 E. 2020/30 Sayılı Kararı; Sanığın Adana ilinde Binbaşı olarak görev yaptığı dönemde adına kayıtlıkullanımında olan 0 533 363 * ve adlna kayıtlı eşinin kullanımında olduğunu beyan ettiği530 88*numaralıtelefon hattınn ankesörlü telefon bakkal ve büfe gibi işyerlerinde bulunan kontöllü telefonlardan arandığının belirlendiği, bu aramalarınbaşka askerler ile ardaşık sekildc gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin araştırma neticesinde;

 

Sanığın 28/09/2012 - 30/4/20l4 tarihlcri arasında 43 kez sabit hatlardan arandıği bu

aramalardan 8 tanesiııin ardışık arama olduğu, bu ardışık aramalarda görşme süresi kaydı bulunduğu/bulunmadığı, sanığın ,vine kendisi gibi asker şahıslardan olaıı ve aynı suç sebebiyle hakkında soruşturma yapılan Fatih Alatepe, Taha Mehmet Kahveci ve Kenan Yıldırım isimlişahıslar ile birlikte ardışık şekilde arandığının tespit edildiği, görülmekte; Bu kapsamda bir asker şahsın örgütün giziilik ve deşifre olmamak kuralina riayetle örgütün talimatı ile ve örgütsel iıtibatı sağlamak maksadıyla kamuya açıkve birbirinden bağıınsız market. büfe. kırtasiye. lokanta vb. gibi sair işletıııelerde bulunan, ücret karşılıği kullanılan sabit hat veya ankesörlii hatlar ile mahrem imarn tarafından arandığı, her türlü şüpheden uzak. kesin kanaata ulaştıracak somut olgu ve teknik verilerle tespit edilmesi ve yargılama yapan mahkemenin de taım bir vicdani kanaate ulaşması halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren hukuka uygun delil olacağında kuşku yoktur. Ancak örgüt üyeliği için gerekli olan organik bağı ortaya koyan, sanığın örgütün hiyerarşisine girdiğine emir talimat aldığına, bunları uyguladığına. kendisini örgüte koşulsuz teslim ettiğine dair çeşitlilik, siireklilik ve yoğunluk içeren, örgüt mahrem imanının gercekleştirdiği sohbet toplantısına katıldığına, örgiit liderinin ideolojisini benimsemek adına video izleyip kitap okuduğuna. Mahrem imamdan emir aldığına, bunları uyguladığına, ilişkin savunmalarının aksinin ortaya konulamadığı, sanıktan elde edileıı dijital materyal içeriklerinde de bir suç unsuruna rastlanılmadığı, başka bir deyişle sadece sabit hatlardan aranmanın başkaca hukuka uygun, kein şüphe sınırlarını aşan somut olgu ve delillerile desteklenmediği süreçe, örgrit üyeliği için gerekili kriterleri taşııııadığı anlaşılmakla; sanığın atılı suçtan CMK'nin 223/2-e maddesi gereğinceberaatine karar verilmiştir.

Ayrıca sanığın HTS kayıtlarındayer alan, Fetö/Pdy silahlı terör örgütiü ile irtibat ve iitısakı bulunduğu iddiası ile hakkında soruşturma ya da kovuştuınıa yapılan şahıslarla yaptığı görüşmelerin mesleki. sosyal ya da beşeri münasebete dayalı olmasının muhtemel bulunması ve sanık hakkında yapılan ihbarın soyut olduğu, yapılan araştırmalarile somut deliller ile desteklenemediğianlaşılması karşısııda bu hususların sanık aleyhine değerlendirilemeyeceği kabul edilmiştir.

 
Gönderildi : Kasım 16, 2020 8:19 pm

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

İzin verilen maksimum dosya boyutu 1MB

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: