Bank Asya Hesabı il...
 

Bank Asya Hesabı ilgili önemli 10.12.2019 tarihli BAM beraat kararı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
708 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

Bank Asya Hesabı ilgili önemli 10.12.2019 tarihli BAM beraat kararı;

Bursa Bölge Adliye Mahkeme 2. Ceza Dairesince Bank Asya hesabına 2014 yılında para yatırma ile TMSF'YE GEÇİŞ SONRASI HESAP KAPATMANIN OLDUĞU DOSYADA İLGİLİNİN BERAATİNE KARAR VERİLMİŞTİR;


   
Alıntı
Konu Etiketleri
(@barvas)
New Member
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2
 

Mustafa Bey merhaba,

4 yıldır hepimiz neredeyse hukukçu olduk. Benim de bankadan 4 yıldır devam eden davam var. Sürekli bir bahaneler bulunup erteleniyor. Bildiğiniz gibi ceza hukukunda yüksek deolsa bir olasılığa dayanarak ceza verilemez. İddia makamının iddiasını kesin bir şekilde ispatlaması gerekir. Banka konusunda suçun manevi unsurunu oluşturan kastın da bu davalarda kesin olarak ispat edilmesi gerekir. Sizin de kısa bir süre önceki değerlendirme yazınızda belirttiğiniz gibi havale/eft açıklamasına açıkça desteğe ilişkin ibare yazmak, finansal olarak açıklanamayacak şekilde başka bankadan kredi çekerek yatırmak vs. gibi olgularla sanığın kastı anlaşılabilir fakat ceza mahkemelerinin bazıları hala 2014'de her yeni hesap açan, para yatıran için sanki %100 destek için yaptığına emin gibi davranıyor.

Acaba bu ne zaman biter? Maalesef ne yargıtay ne de AYM buna ilişkin net bir karar almıyor. Sadece rutin bankacılık işlemlerine ceza verilemez diyor ama rutin bankacılık işlemleri nedir? Bu yine mahkeme heyetinin yorumuna kalıyor. Yukarıda paylaştığınız karar çok olumlu, gerçekten 2014'de para yatırıp TMSF el koymasıyla parayı çekip hesabı kapatmak belki yüksek olasılık olarak bile değerlendirilebilir ama %100 kimse diyemez ki. Karar olumlu olmasına karşın yerel bir karar oldugundan yine bu iş kesinlikle olması gerektiği gibi oluyor diyemeyeceğiz. Sizce ne zaman tam ve kesin şekilde tüm mahkemeler tarafından olması gerektiği gibi kararlar verilmeye başlanır?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.


   
CevapAlıntı
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

@barvas dediklerinize aynen katılıyorum, Ekim 2019 yürürlüğe giren yargı reformu ile yardım suçundan verilen cezalara temyiz yolu açıldı, Bank Asya Hesabı hareketleri nedeniyle verilen cezalar detaylı incelenecek, iyi kötü kriterler belirlenecektir, eğer temyiz de kesin ve net kriterler belirlenemez ise AİHM kararı beklenecek, AYM'nin kararları olumsuz, bu sebeple AİHM kararı dedim, diğer bir çözüm yolu ise siyaseten olabilir, şu anda hangisi olabilir tahmin mümkün değil.


   
CevapAlıntı

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: