AİHM TEMEL İHTİYAÇL...
 

AİHM TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK İÇİN DİLENMEYİ HAKLI BULDU

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Reactions
328 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 6 yıl önce
Gönderiler: 2281
Konu başlatıcı  

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, bir kişiye dilencilik yaptığı için hapis cezası veren İsviçre'yi haksız buldu. Mahkeme, temel ihtiyaçların karşılanması için dilenme hakkının engellenemeyeceğine karar verdi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İsviçre’de Romanya uyruklu bir kişiye dilencilik yaptığı gerekçesiyle hapis cezası verilmesini insan hakları ihlali olarak buldu.
Strasbourg’da görülen davada, mahkeme dilenen kişinin, “İçinde bulunduğu olumsuz durum nedeniyle durumunu başkalarına bildirme ve temel ihtiyaçlarını, “Dilenerek karşılamaya çalışma hakkına” sahip
olduğuna karar verdi. Öte yandan, İsviçre , dilenen kadına AİHM tarafından yaklaşık bin euro tazminat ödemeye mahkum edildi.
SOSYAL YARDIMDAN MAHRUM
Kararda kadının son derece yoksul bir aileye mensup, işsiz ve sosyal yardım olanaklarından mahrum olduğuna vurgu yapılarak, bu nedenle Cenevre’de defalarca dilenmek durumunda kaldığına dikkat çekildi.
Cenevre’de geçerli olan yasalara göre dilencilik suç sayılırken, kadının yasağa rağmen dilenmeye devam ettiği, bu nedenle çok defa çeşitli cezalara çarptırıldığı belirtildi. 2014 yılında yaklaşık 464 euro para cezası verilen kadın, 2015 yılında da beş gün hapis cezasına mahkum edildi.


Bu konu 5 yıl önce tarafından hukuksalyardim tarihinde düzenlendi

   
Alıntı
Konu Etiketleri

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: