DİSİPLİN CEZASINA Y...
 

DİSİPLİN CEZASINA YARGI YOLUNUN KAPALI OLMASININ ADİL YARGILANMA HAKKININ İHLALİ OLDUĞUNA İLİŞKİN BAŞVURUYA DAİR

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
152 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

ÖZETİ: ANAYASA MAHKEMESİ BİREYSEL BAŞVURU KARARI-ASKER KİŞİYE VERİLEN HİZMETE KISMI SÜRELİ DEVAM DİSİPLİN CEZASINA YARGI YOLUNUN KAPALI OLMASININ ADİL YARGILANMA HAKKININ İHLALİ OLDUĞUNA İLİŞKİN BAŞVURUNUN KONU YÖNÜNDEN KABUL EDİLEMEZ OLDUĞU HK.
Başvurucu, İçtimaya geç gelmesi sebebiyle tabur komutanı ile aralarında geçen tartışma üzerine konu ile ilgili şikayet dilekçesi vermiştir. Soruşturmada şikayetçinin amire fiilen saygısızlık disiplinsizliğini işlediği gerekçesiyle kendisine hizmete kısmi süreli devam disiplin cezası verilmiştir.
Any. Mah. uyuşmazlığın devlete özel bir güven ve sadakat bağı ile bağlı olan asker kişi ile ilgili bulunması ve yargı denetimi dışında bırakılma durumunun devletin menfaatiyle ilgili objektif sebeplerle haklı kılınması nedeniyle Anayasanın ve Sözleşme ile buna ek Türkiyenin taraf olduğu protokollerin ortak koruma kapsamındaki haklardan herhangi biri ile bağdaşır nitelikte olmadığını, bu sebeple konu bakımından yetkisizlik nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar vermiştir.
KARAR EKTEDİR;

https://dosya.co/6cwy88atykwf/DİSİPLİN_CEZASIYARGI_YOLUNUN_KAPAILI_OLMASI_ANY_MAH.pdf.html

Bu konu 3 yıl önce 2 defa tarafından hukuksalyardim tarihinde düzenlendi

   
Alıntı

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: