Banka Asya hesabınd...
 

Banka Asya hesabında gerçekleştirilen rutin hesap hareketleri örgütsel faaliyet ve örgüte yardım kapsamında değerlendirilemez

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
209 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2279
Konu başlatıcı  

Anayasa Mahkemesi 09.01.2020 tarihli ve 2017/8171 başvuru numaralı kararında; Bank Asya’ya para yatırdığı gerekçesiyle FETÖ/PDY’ye yardım ettiğinden bahisle tutuklanan başvurucunun, kişi hürriyetinin ve güvenliğinin ihlal edildiğine dair başvurusunu kabul ederek, Anayasa m.19 ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi m.5 ile güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkınınihlal edildiği sonucunavarmıştır.

Somut olayda Yüksek Mahkemece; başvurucunun Bank Asya hesabını, örgütselbir ilişki içerisinde veya örgüte yardım amacıyla kullanmadığı, bunun aksini gösterenkuvvetli bir belirtiye de rastlanılmadığı, her ne kadar örgüt liderinin talimatı doğrultusunda örgütleirtibatlı Bankaya para yatırmanın örgüte yardım suçunu oluşturacağı Yargıtay16. Ceza Dairesi’nin 09.04.2018 tarihli, 2017/4240 E. ve 2018/1056 K. sayılı kararında belirtilmişse de, başvurucunun Banka hesabında gerçekleştirildiği rutin hesap hareketlerinin örgütsel faaliyet ve örgüte yardım kapsamında değerlendirilemeyeceği, bu nedenle tutuklama için gerekli olan suç işlendiğine dair kuvvetli belirti bulunmadığından, başvurucunun Anayasanın m.19’un ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi m.5’ingüvencesi altında bulunankişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğisonucuna varılmıştır.


   
Alıntı
Konu Etiketleri

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: