[Çözüldü] KHK İLE MESLEKİ LİSANSI İPTAL EDİLEN KAMU PERSONELLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ YASA Mesleki lisans

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
520 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Gönderiler: 2279
Illustrious Member Admin
Konu başlatıcı
 

KHK İLE MESLEKİ LİSANSI İPTAL EDİLEN KAMU PERSONELLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ YASA DEĞİŞİKLİĞİ

17075 SAYILI OLAĞANÜSTÜ HAL İŞLEMLERİ İNCELEME KOMISYONU KURULMASI HAKKINDA KANUN HUKMUNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABUL EDİLMESİNE DAİR KANUNA 7256 SAYILI TORBA YASANIN 41 MADDESİ İLE GEÇİCİ 4. MADDE EKLENMİŞTİR.

2 BİLİNDİĞİ UZERE KHK İLE KAMU GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLEN KAMU PERSONELLERİ GÖREVİNE İADE EDİLMEK İÇİN Olağanustü Hal İşlemler: İnceleme Komisyonuna BAŞVURMAKTA, Oo KOMİSYONUN (BAŞVURU O REDDETMESİ OÜZERİNE O IDARE MAHKEMELERİNDE DAVA AÇMAKTADIR.

3 ANCAK 7075 SAYILI OHAL KOMİSYONUNA İLİŞKIN KANUNDA, KHK İLE İPTAL EDİLEN LISANSLARIN |ADESİ İÇİN BIR BAŞVURU YOLU DUZENLENMEMİŞTİR. BU EKSİKLİK 7256 SAYILI TORBA YASA İLE 11/11/2020 TARIHINDE EKLENEN GEÇİCİ 4. MADDE İLE GIDERIİLMIŞTIR. YANI SÖZ KONUSU DÜZENLEME İLE KHK İLE İPTAL EDİLMİŞ OLAN “ÖĞRETMENLİK/EĞİTİIM 3 LİSANSI”, “PİLOTLUK LİSANSI” “PARAŞUT LUISANSI” VB. LISANSLARIN İADESİ İÇİN İDAREYE BAŞVURU İMKANI GETİRİLMİŞTİR.

4-YASAL DÜZENLEMEYE GÖRE İLGİLİLERE KAMU KURUMLARINA BAŞVURU İÇİN 3 AYLIK SÜRE TANINMIŞ OLUP, BU SURE 11/02/2021 TARIHINDE SONA ERMEKTEDİR. SURENİN GEÇİRİLMESİ HALINDE TALEPLER REDDEDİLECEKTİR.

5 BAŞVURULAR KOMİSYONA DEĞİL, İLGİLİ KAMU KURUMUNA YAPILACAKTIR. ÖRNEĞİN, ÖĞRETMENLER MILLİ EĞITIM BAKANLIĞINA, ASKER KİŞİLER MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA BAŞVURACAKTIR. YANLIŞ KURUMA BAŞVURU YAPILMASI HALİNDE, TALEP ILGILİ KAMU KURUMUNA GÖNDERİLECEKTİR.

6 KAMU KURUMLARI 6 AY İÇİNDE TALEP HAKKINDA KARAR VERECEKTİR. TALEBİN REDDİ HALINDE ANKARA İDARE MAHKEMELERİNDE DAVA AÇILACAKTIR.

KONUYLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDEDİR.

İlave tedbirler için başvuru yolu GEÇİCİ MADDE 4 (Ek:11/11/2020-7256/41 md.) (1) Bu Kanunun 2 nci maddesinde belirtilen işlemlere bağlı olarak olağanüstü hal kapsamında kabul edilen kanunlarda yer alan ilave tedbirlere karşı hakkında tedbir uygulanan kişi, kanuni temsilcisi ya da mirasçıları tarafından tedbiri uygulayan veya tedbirle ilgili olan kamu kurum ve kuruluşlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde başvurulur. Kamu kurum ve kuruluşları, başvuru üzerine yapacağı inceleme sonucuna göre en geç altı ay içinde başvurunun reddine veya tedbirin kaldırılmasına karar verir. 15/7/1950 tarihli ve 5682 sayılı Pasaport Kanununun ek 7 nci maddesi hükmü saklıdır. (2) Başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması için kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde komisyon kurulabilir. (3) Kamu kurum ve kuruluşları bu madde kapsamında yapılacak başvuruların sonuçlandırılması için her türlü bilgi ve belgeyi ilgililerden talep edebilir. (4) Soruşturmanın gizliliğine ve Devlet sırlarına ilişkin ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla kurum ve kuruluşlar ile yargı mercileri, başvuru kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi gecikmeksizin başvuru yapılan kamu kurum ve kuruluşlarına göndermek veya yerinde incelenmesine imkân sağlamak zorundadır. 

 

 
Gönderildi : Ocak 24, 2021 7:44 am
Konu Etiketleri

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

İzin verilen maksimum dosya boyutu 1MB

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: