OHAL tedbirini hizmet cetvelinden çıkar' kararı

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
713 Görüntüleme
hukuksalyardim
(@hukuksalyardim)
Illustrious Member Admin
Katılım: 4 yıl önce
Gönderiler: 2278
Konu başlatıcı  

Kamu Denetçiliği Kurumu, OHAL sonrasında 27/07/2016 tarihinde görevden uzaklaştırılan ancak 17/10/2016 tarihinde, yani 3 ay sonra görevine geri döndürülen Sağlık Bakanlığı personelinin, görevden uzaklaştırma sürelerinin hizmet cetvelinden çıkarılmasına yönelik başvurusuyla ilgili olarak, olumlu karar verdi.

'OHAL tedbirini hizmet cetvelinden çıkar' kararı

Sağlık Bakanlığında yaşanan olayda, bir VHKİ, OHAL sonrasında dönemde 27/07/2016 tarihinde görevden uzaklaştırılmış ancak 3 sonra 17/10/2016 tarihinde görevine geri döndürülmüştür.

Ancak VHKİ, Bakanlığa başvurup açıkta kaldığı dönemin hizmet cetvelinden ve elektronik ortamda tutulan kayıtlardan çıkarılması yönündeki talep etmiş ancak başvurusu kabul edilmemiştir.

Sağlık Bakanlığı personelinin, görevden uzaklaştırma sürelerinin hizmet cetvelinden çıkarılmasına yönelik başvurusuyla ilgili olarak, Kamu Denetçiliği önemli bir tavsiye kararı almıştır.

Kamu Denetçiliği Kurumunun karar özeti şu şekildedir:
"18. Kurumumuzca yapılan değerlendirme neticesinde özlük dosyalarının memuriyetin başlangıcından herhangi bir sebeple sona ermesine kadar geçen sürede memur hakkında uygulanan tüm işlem ve kayıtların tutulduğu iz dosyası niteliğinde olması nedeniyle, başvuranın kendine ait özlük dosyası hariç, hizmet cetveli, SGK Hizmet dökümleri (HİTAP) gibi sistemlerde yer alan görevden uzaklaştırmaya ilişkin kayıtların silinmesi işleminin reddi işleminde hukuka aykırılık tespit edilmiştir."

Memurlar.Net - Özel

Bu konu 3 yıl önce tarafından hukuksalyardim tarihinde düzenlendi

   
Alıntı

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

 
Ön İzleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş: